28F Mobilització unitària. Cap tancament a la pública! Reducció de ràtios!

98

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) convoca mobilització unitària en defensa de l’ensenyament públic. Diumenge 28 de febrer a les 11.30h a plaça Sant Jaume (Barcelona).

Cap tancament de línies públiques, contra la massificació a secundària, reduïm les ràtios!

Adhereix-te!!

MANIFEST EN DEFENSA DE L’ESCOLA PÚBLICA

Cap tancament d’aules, reducció de ràtios

En els darrers cursos s’han tancat línies i centres d’educació pública a Catalunya.

També s’han posat en evidència mancances de manteniment i d’adequació d’espais i una falta greu d’inversions en centres per substituir barracons i espais poc dignes per a l’educació pública a l’Europa del segle XXI.

Aquestes inversions en centres i equipaments han de ser una prioritat del departament d’Ensenyament de la Generalitat, com a administració competent en la matèria.

El pressupost en educació pública a Catalunya es manté retallat en xifres per sota de les de l’any 2010.

A aquests fets els hem de sumar un altre de no menys importància: el pic demogràfic de moltes poblacions comportarà la necessitat de creació de noves línies a secundària.

L’aplicació de mesures restrictives realitzades des del departament d’Ensenyament, justificades en el marc sociopolític de la crisi, estan contribuint a empitjorar la situació de l’Educació a Catalunya . La gairebé totalitat d’aquestes mesures afecten els centres públics.

Hi ha altres elements essencials lligats a la preservació de la qualitat educativa: el nombre d’alumnes per aula i el desviament d’alumnat L’increment de les ràtios als centres (permès per Reial Decret fins a 30 alumnes a primària, per exemple) comporta la massificació de moltes aules, amb conseqüències pedagògiques negatives alhora que dificulta el manteniment de línies.

Les decisions del departament que plantegen reduir grups només a l’escola pública comporten desigualtat i manca d’equitat.

La defensa de l’educació pública precisa del suport de tota la comunitat educativa, moviments socials, i dels governs locals i ajuntaments que ha aconseguit frenar a algunes poblacions la pèrdua de línies públiques previstes pel departament.

És per tot això que des del MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) demanem al Govern de la Generalitat que adopti els següents compromisos:

1.- Manteniment de totes les línies a la preinscripció.

2.- Reducció de ràtios per a garantir el manteniment de grups i la millora de la qualitat educativa.

3.- Pla calendaritzat urgent de millores dels edificis i equipaments dels centres educatius públics.

4.- Pla calendaritzat de construcció de centres públics que garanteixi una oferta de places públiques suficient per a tot l’alumnat amb especial atenció a la formació professional i contínua.

5.- Suprimir el finançament públic a les escoles d’elit i que segreguen per sexe.

6.- Instar el Govern de la Generalitat a obrir un procés obert a tota la comunitat educativa per revisar l’actual model educatiu i consensuar un nou marc legal que organitzi el sistema educatiu a Catalunya, adaptat a la nova realitat política i a l’actual context econòmic, social i demogràfic.

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, LAICA, DEMOCRÀTICA, INCLUSIVA, COEDUCADORA I EN CATALÀ.

Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)

AEP – AJEC – AM Rosa Sensat – Catalunya Laica – CCOO – CGT – FAPAC – FAPAES – FETE-UGT – FMRP – SE – SEPC – USTEC-STEs

Si estàs d’acord, adhereix-te!!

Artículo anteriorMADRID: JORNADA DE EVALUACIÓN Análisis, Critica y Propuestas
Artículo siguienteToda compra es un compromiso político